15:58 25.09.2020

Більше ніж 40% жителів Івано-Франківська готові підтримати на виборах нинішнього мера - опитування

2 хв читати
Більше ніж 40% жителів Івано-Франківська готові підтримати на виборах нинішнього мера - опитування

 Жителі Івано-Франківська на місцевих виборах мають намір проголосувати за нинішнього міського голову Руслана Марцінківа ("Свобода"), його найближчий конкурент - Петро Шкутяк ("Європейська солідарність") - може заручитися підтримкою майже втричі меншої кількості жителів.

Згідно з презентованими в п'ятницю в агентстві "Інтерфакс-Україна" результатами соціологічного опитування "Політичні вподобання жителів Івано-Франківська та області", проведеного Агенцією суспільно-політичних досліджень і комунікативних стратегій 16-23 вересня, якби вибори відбулися найближчої неділі, то за Руслана Марцінківа проголосували б 43,2% респондентів, за Петра Шкутяка - 12,1%. Наталія Сербин (Українська Галицька партія) може розраховувати на 8,4% голосів, Олександр Богачов ("Слуга народу") - 6%, Василь Стефанишин ("Платформа громад") - 4,2%. За іншого кандидата готові проголосувати 26,1% опитаних.

Стосовно рівня довіри до перших номерів списків партій до Івано-Франківської обласної ради вподобання розділилися у такий спосіб: Олександр Сич ("Свобода") - 28%, Олег Гончарук ("Платформа громад") - 17,6%, Володимир В’ятрович ("Європейська солідарність") - 14,1%, Василь Гладій ("Батьківщина") - 10,2%, Олександр Шевченко ("За майбутнє") - 8,5%. Інший - 21,6%.

У партійному розрізі, якби вибори до Івано-Франківської обласної ради відбулися найближчої неділі, картина така: "Свобода" - 25,4%, "Європейська солідарність" - 21,8%, "Платформа громад" - 15,6%, "Батьківщина" - 9,2%, "Слуга народу" - 8,4%, "За майбутнє" - 6,1%, "Українська Галицька партія" - 2,9%, "УДАР" - 1,8%. За іншу політсилу готові проголосувати 8,8% респондентів.

Відповідаючи на запитання щодо намірів взяти участь у місцевих виборах 25 жовтня, "так, однозначно" сказали 59,9% опитаних, "ні, точно не голосуватиму" - 7,9%, "не впевнений, скоріш за все ні" - 10,5%, "так, скоріш за все" - 21,7%.

На запитання щодо правильного чи неправильного розвитку справ в Івано-Франківській області 41,7% опитаних висловили думку, що справи йдуть у правильному напрямі, 42,3% - у неправильному. 16% не змогли визначитися з відповіддю.

Опитування проведене Агенцією суспільно-політичних досліджень та комунікативних стратегій з 16 до 23 вересня в Івано-Франківській області. Вуличне опитування проводилося методом face-to-face за випадковою вибіркою, що включає 2000 жителів Івано-Франківської області віком від 18 років і старше (800 із них - жителі Івано-Франківська). Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Статистична похибка не перевищує 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА