В Івано-Франківській області спалах гострої кишкової інфекції — постраждали 124 особи

В Івано-Франківській області спалах гострої кишкової інфекції — постраждали 124 особи

Фото: Unsplash

ГКІ можуть призвести до серйозних ускладнень.

В Івано-Франківській області 124 людини постраждали внаслідок гострої кишкової інфекції. З них 50 осіб було госпіталізовано. Вони перебувають на стаціонарному лікуванні.

Про це у п'ятницю, 25 вересня, повідомляє пресслужба Центру громадського здоров’я МОЗ України на своїй сторінці у Facebook.

"За інформацією Івано-Франківського обласного лабцентру, за медичною допомогою звернулися 124 особи, які постраждали внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції (ГКІ)", — йдеться у повідомленні.

За даними ЦГЗ, фахівцями лабораторного центру відібрано зразки харчових продуктів, проби води, змиви з об’єктів довкілля для лабораторних досліджень. Тривають протиепідемічні, профілактичні заходи та епідеміологічне розслідування.

У ЦГЗ нагадують, що ГКІ можуть призвести до серйозних ускладнень (зневоднення, інфекційно-токсичний шок). Зазвичай їх викликають бактерії чи віруси, які потрапляють в організм людини із зараженою їжею, водою через контаміновані предмети побуту тощо.

"Віруси чи бактерії можуть потрапити в продукти харчування на будь-якій стадії шляху від виробництва до столу, тому кожен учасник процесу, від виробника до споживача, відіграють роль у запобіганні зараження їжі", — зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, що за сотню перевалила кількість людей, які отруїлися у Коломиї. За останньою інформацією, захворіла 101 людина, із них 44 ушпиталили, інші лікуються вдома.

Діти, які приїхали до Львова на відпочинок, занедужали на гостру кишкові інфекцію

Діти, які приїхали до Львова на відпочинок, занедужали на гостру кишкові інфекцію

Повʼязані теми:

Наступна публікація