ОСТАННІ НОВИНИ

Виборчі бюлетені на Львівщині будуть відразу п’ятьох кольорів

Наталя Дуляба

|

На місцевих виборах 25 жовтня мешканці Львівщини голосуватимуть на бюлетенях, що матимуть відразу п’ять різних кольорів. Колір бюлетеня залежатиме від рівня ради. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОДА.

 

24 вересня Центральна виборча комісія затвердила форми та колір бюлетенів на місцевих виборах-2020. Мешканці Львівської області наприкінці жовтня обиратимуть депутатів Львівської обласної, районних, міських, сільських, селищних рад, а також сільських, селищних і міських голів.

Бюлетені на Львівщині будуть відразу п’ятьох кольорів. Колір залежатиме від рівня ради. Так, виборець отримає такі бюлетені:

  • бюлетень блакитного кольору – для голосування за депутатів Львівської обласної ради;
  • світло-зелений бюлетень – для голосування за депутатів районних рад (їх буде 7 на території області);
  • світло-жовтий бюлетень – для голосування за депутатів міських рад (їх буде 39 на території області);
  • бюлетень кремового кольору – для голосування за депутатів сільських (їх буде 18 в області) та селищних (їх буде 16) рад.

Обираючи сільських, селищних і міських голів, мешканці Львівщини отримають бюлетень світло-рожевого кольору.

Всі без винятку виборчі бюлетені мають бути надруковані державною мовою на однаковому папері та на одному аркуші відповідного кольору з текстовою частиною лише з одного боку.

(Так виглядатиме виборчий бюлетень на виборах 25 жовтня)

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбудуться в останню неділю жовтня – 25 жовтня. Голосувати українці будуть в умовах карантину. В РНБО вже заявили, що ці вибори будуть «одні із найскладніших за весь час незалежності». Виборча кампанія в Україні офіційно стартувала 5 вересня.

У липні Верховна Рада України змінила виборче законодавство і затвердила нові бюлетені. Детальніше – за цим посиланням.

Серед змін, внесених у виборче законодавство, – зменшення розміру застави для кандидатів. Так, раніше претендент на посаду міського голови Львова мав заплатити 1 млн грн застави, а тепер – трохи більше 120 тисяч грн.

Як писав Львівський портал, 2/3 львів’ян остаточно не визначилися, за кого голосуватимуть на виборах міського голови Львова.

Згідно з даними соціологічної агенції «Фама», станом на початок вересня майже 60% львів’ян не визначилися, кого бачать наступним мером Львова. А як відомо, у Львові зареєстровано близько 590 тисяч виборців. Не визначились із вибором ще 359 тисяч львів’ян.

Андрія Садового, який є мером Львова 14 рік поспіль, підтримують лише близько 38% львів’ян, решта ж вважає, що йому вже потрібно йти з посади. При цьому за чинного міського голову готові голосувати здебільшого ті львів’яни, які притримуються думки «аби не гірше».

Найвірогідніше, що місцеві вибори у Львові проходитимуть у два тури. На противагу Андрію Садовому соціологи виділяють трьох альтернативних кандидатів: Руслана Кошулинського, Олега Синютку та Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *