Підвищення пенсій у 2021 році: з'явився календарний план

Підвищення пенсій у 2021 році: з'явився календарний план

Фото: УНІАН

Збільшення пенсійних виплат буде відбуватися у п'ять етапів для різних категорій.

Міністерство соцiальної політики України склало інформаційний календар підвищень пенсій, які відбудуться наступного року. Збільшені пенсійні виплати отримають понад 10 мільйонів пенсіонерів.

Про це 25 вересня повідомляє Урядовий портал.

Підвищення пенсій буде відбуватися у п'ять етапів для різних категорій. Найбільш захищеними будуть пенсіонери, які мають повний страховий стаж. Так, у осіб, старших за 65 років, які мають страховий стаж 30 років (жінки) та 35 років (чоловіки), мінімальна пенсійна виплата протягом 2021 року зросте на 500 гривень, і вони будуть отримувати не менше ніж 2 600 гривень, зазначається на Урядовому порталі. 

Також продовжиться програма доплат для пенсіонерів старших за 80 років, що мають страховий стаж 20-25 років, та розпочнеться програма для пенсіонерів старших за 75 років з повним стажем. У календарі відображені дати індексації пенсій та перерахунку пенсій пенсіонерам, що працюють.

Фото: Урядовий портал

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 17 вересня заявив, що в Україні наступного року зростуть пенсійні виплати, але одразу підвищення пенсій до європейського рівня не відбудеться. На це потрібно кілька років. 

Онуки чи хобі: як українці проводять час на пенсії

Онуки чи хобі: як українці проводять час на пенсії

Повʼязані теми:

Наступна публікація