Реклама

Наступного тижня законопроект із земельної децентралізації передадуть до ВРУ

Проект закону №2194 щодо земельної децентралізації передадуть на розгляд Верховної Ради наступного тижня.

Про це розповів Микола Сольський, голова Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики, передає AgroPortal.ua.

«Законопроект важливий з декількох причин: він врегульовує питання розпорядження громадами землями за межами населених пунктів, питання, пов’язані зі спрощенням землеустрою, а також питання переважного права на землю. У його доцільності та важливості немає жодних сумнівів. Законопроект треба прийняти, і все. Проте він дуже об'ємний, тож вивчення і погодження займає час», — заявляє Сольський.

Він зазначає, що законопроект 25 вересня передають депутатам аграрного комітету. Вони мають розглянути доопрацьований документ наступного тижня.

«На мій погляд, підтримка в комітеті є. У Раді на сьогоднішній день підтримка теж була би», — зауважує голова комітету.

Разом з тим, Сольський не береться прогнозувати коли буде прийнятий закон. По-перше, не відкидає ймовірності, що аграрний комітет може піти на карантин. По-друге, через очікувані місцеві вибори засідання Ради відвідує менше мажоритарників.

«Загалом нам нічого не заважає прийняти закон. Але дійсно, обсяги його величезні. Він більший, ніж уся решта разом взятих проектів, розглянутих комітетом за рік. Щоб його вивчити, треба час», — пояснив Микола Сольський.

Слід додати, що законопроект нині містить 820 сторінок порівняльних таблиць.

«Після першого читання влітку було дещо більше 300 сторінок. Але він отримав 2,5 тис. поправок, і ще будуть поправки від аграрного комітету», — підкреслив Сергій Біленко, експерт із земельних питань.

Нагадаємо, Держгеокадастр передасть ОТГ 2 млн гектарів земель сільгосппризначення.



Поділитись

 

Стежте за головними новинами агробізнесу в Україні та світі на Agravery.com , на сторінці Facebook , у Telegram або підпишіться на нашу розсилку, відправивши лист з темою "Розсилка" на [email protected] .

 

Тільки зареєстровані користувачі можуть коментувати

Увійти Зареєструватися

Comments (0)

Реклама
Реклама
Реклама