Поліція підозрює, що чотири автобуси під Долиною згоріли після підпалу (ФОТО)

Автор: Турій Роман

25 Вер, 2020 18:43

Поділитись публікацією
Поліція підозрює, що чотири автобуси під Долиною згоріли після підпалу (ФОТО)

Поліція Прикарпаття розшукує зловмисників, які підпалили чотири автобуси.

За фактом пожежі транспортних засобів в Долинському районі слідчі розпочали кримінальне провадження, в рамках якого з’ясують всі обставини події. Проводяться розшукові заходи, спрямовані на встановлення зловмисників і притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Повідомлення до поліції Долинщини про те, що горять автобуси надійшло 24 вересня, близько 21:50 від водія-очевидця, який проїжджав неподалік пожежі (ФОТО, ВІДЕО). На місце події негайно виїхали співробітники ДСНС, працівники слідчо-оперативної групи Долинського відділення поліції, експерт-криміналіст та працівники криміналістичної лабораторії, які встановлюють причини загоряння автобусів марки «Van Holl», що в с. Княжолуках Долинського району.

Поліцейські встановили, що транспортні засоби належать 54-річному місцевому мешканцю та знаходились на огородженій приватній території. Попередня версія загорання – занесення стороннього джерела вогню невідомою особою. Вогнем знищено повністю транспортні засоби. На щастя під час пожежі ніхто не постраждав.

Поліцейські опитують можливих свідків, очевидчів події і встановлюють наявність камер відеоспостереження. Призначено ряд відповідних експертиз, у ході яких будуть встановлено причини загорання транспортних засобів.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

За скоєне паліям загрожує позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.