Новини

Зеленського вистачило на кілька місяців: Боррель констатував сповільнення темпу реформ в Україні

Зеленського вистачило на кілька місяців: Боррель констатував сповільнення темпу реформ в Україні

В Європейському Союзі відзначають уповільнення темпу реформ в Україні порівняно із минулим роком після приходу Володимира Зеленського до влади.

Про це йдеться у статті Високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля “Олігархи, корупція та COVID-19: про що я говорив із президентом Зеленським” на сайті “Європейської правди”.

“Обрання Володимира Зеленського президентом у квітні 2019 року було знаком рішучої готовності українців боротися проти корупції та послабити владу олігархів у країні. Його перші місяці на посаді характеризувалися “турборежимом”, коли парламент швидко ухвалював реформи, які довго буксували на місці. Проте, на думку багатьох оглядачів, останнім часом темпи реформ сповільнилися, зокрема виконання зобов’язань в рамках Угоди про асоціацію”, – написав Боррель.

Він також зазначив, що зміна уряду на початку березня та звільнення реформаторів стали тривожними сигналами щодо готовності протистояти корупційним інтересам.

Також читайте: Реформа децентралізації ініційована п’ятим президентом України Петром Порошенко і нашою командою у 2015 році – це перший крок у будівництві європейської України.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.