Рішення було озвучено на зустрічі з представниками профспілок / Фото УНІАН Володимир Гонтар

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" планує до кінця року повернути на п'ятиденний робочий тиждень майже 60 000 залізничників, які знаходяться на "чотириденці".

Як повідомив глава компанії Володимир Жмак у своєму Telegram-каналі, відповідне рішення було озвучено сьогодні на зустрічі з представниками всіх залізничних профспілок.

Читайте також"Укрзалізниця" незабаром отримає 18 пасажирських вагонів українського виробництва

Відео дня

"На зустрічі я поділився своїм баченням розвитку компанії та озвучив кроки по поверненню до кінця року на п'ятиденний робочий тиждень майже 60 000 залізничників, які знаходяться на «чотириденці». Ми обмінялися думками, озвучили проблеми та для того, щоб не втрачати зв'язок, домовилися про наступну зустріч через два тижні", - написав він.

Скріншот Telegram

"Укрзалізниця"

"Укрзалізниця" є акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, що не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця посідає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.

Хронологія подій

  • "Укрзалізниця" з 1 липня скоротила робочий тиждень для залізничників до 4 днів.
  • З 14 серпня у Києві, який потрапив до "жовтої" зони, посилили карантинні обмеження.
  • З 17 серпня 2020 року в Україні почало діяти нове епідемічне зонування
  • Через епідемічну ситуацію в країні на станціях Самбір, Дубно та Клевань з 17 серпня здійснюється тільки висадка пасажирів без посадки.
  • З 24 серпня 2020 року "Укрзалізниця" змінила маршрути та закрила продаж квитків на деяких станціях.
  • 11 вересня 2020 року "Укрзалізниця" закрила продаж квитків ще на шести станціях.
  • З 14 вересня "Укрзалізниця" закрила продаж квитків із залізничних станцій Ніжин, Носівка, Волочиськ, Чоп, Ларга, Славута-1.