При обшуках виявлено необліковані готівкові кошти на загальну суму 2 млн 977 тис. грн \ фото УНІАН

На Львівщині припинено діяльність конвертаційного центру, через який виведено 350 млн грн.

Читайте такожУ Києві викрили два великих колекторських центриПро це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, ряд пов'язаних підприємств, шляхом проведення імпортних операцій з придбання продовольчих товарів, формували податковий кредит, при цьому реалізовуючи їх за готівку без фактичного відображення в податковому та бухгалтерському обліках.

Відео дня

«В подальшому, через підробку фінансово-господарської документації, відображалася «безтоварна» реалізація ввезеного та безпідставно формувався податковий кредит для «ризикових» суб’єктів господарської діяльності. Попередньо встановлено, що загальна сума «проконвертованих» коштів становить 350 млн грн», - йдеться у повідмленні.

В ході обшуків, проведених за місцями здійснення господарської діяльності зазначеними суб’єктами, виявлено та вилучено оригінали первинних документів щодо «безтоварних» операцій, флешносії, чорнові записи, 30 печаток «ризикових» суб’єктів господарської діяльності, а також необліковані готівкові кошти на загальну суму 2 млн 977 тис. грн.

Конвертаційні центри в Україні