21:03 25.09.2020

Адвокат білоруської опозиціонерки Колесникової оштрафована за непокору вимогам співробітників міліції

1 хв читати
Адвокат білоруської опозиціонерки Колесникової оштрафована за непокору вимогам співробітників міліції

Суд Жовтневого району Мінська призначив Людмилі Козак, адвокату члена президії Координаційної ради Марії Колесникової, покарання у вигляді штрафу.

"Суддя призначив Козак покарання у вигляді штрафу в розмірі 25 базових величин за ст. 23.4 КоАП (непокора вимогам співробітників міліції)", - повідомив в п'ятницю агентству "Інтерфакс-Захід" адвокат Віктор Мацкевич.

Він додав, що захист Козак буде оскаржувати рішення суду.

Як повідомлялося, Козак удень у четвер перестала виходити на зв'язок. "Адвокат Марії Колесникової Людмила Козак не виходить на зв'язок з 13:50", - йшлося в повідомленні на офіційному телеграм-каналі колишнього претендента на пост президента Білорусі Віктора Бабарика.

Пізніше офіційний представник ГУВС Мінміськвиконкому Наталія Ганусевич повідомила агентству "Інтерфакс-Захід", що адвокат Колесникової затримана за вчинення адміністративного правопорушення.

Член президії КР Колесникова була затримана 8 вересня на білорусько-українському кордоні.

Колесникова, а також адвокати Ілля Салей і Максим Знак нині утримуються під вартою як обвинувачені за ч. 3 ст. 361 КК "Заклики до дій, спрямованих на шкоду зовнішньої безпеки Республіки Білорусь, її суверенітету, територіальної недоторканності, національної безпеки і обороноздатності". Білоруські правозахисні організації визнали їх політв'язнями.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА