Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Аварія Ан-26 на Харківщині: двоє курсантів вижили, а одного — не допустили до польоту

На борту військового літака Ан—26, який розбився і загорівся неподалік міста Чугуєва на Харківщині, було 27 людей. Одного з курсантів не допустили до виконання польоту.

Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Таким чином, на борту АН-26 були 20 курсантів і 7 офіцерів, а не 28 людей, як повідомлялось раніше. Станом на зараз підтвердили загибель 22 людей, двоє вижили, ще трьох шукають.

Двоє курсантів Харківського університету Повітряних сил України, які вижили внаслідок аварії літака на Харківщині, перейшли на другий курс. Про це під час брифінгу повідомив голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер.

За його словами, один із курсантів перебуває «в нормальному стані», інший — у критичному.

Що відомо про катастрофу?

Увечері 25 вересня навчальний військовий літак Ан-26  розбився, коли заходив на посадку на аеродром Чугуєва. Як нам розповіли в прес-центрі Повітряних сил, це були планові навчання курсантів.

Причина катастрофи поки невідома. За попередніми даними, перед падінням літака пілот заявив про те, що у нього відмовив лівий двигун.

Розслідувати авіакатастрофу буде спеціальна комісія, яку очолив віце-прем'єр Олег Уруський. Президент Володимир Зеленський 26 вересня приїде на Харківщину.