Чим загрожують капсули Омега-3

Риб'ячий жир або Омега-3 в капсулах повноцінною заміною морепродуктів і цільної риби стати не можуть і приносять користь лише у тому випадку, коли це призначення лікаря. І самовільний вибір не якісного продукту загрожує вам кинутими на вітер грошима, і місцями, розладом шлунку пише "Росбалт"

«Риб'ячий жир, який продається в аптеках, або Омега-3 жирні кислоти приносять користь організму тільки в тих випадках, коли їх призначає лікар. Тобто якщо у людини є клінічні прояви нестачі цих кислот. Що стосується прийому капсул з профілактичною метою - для того щоб попередити розвиток серцево-судинних захворювань і розлади нервової системи - їх популярність обумовлена, скоріше, агресивним маркетингом виробників », - вважає дієтолог Андрій Бобровський.

Експерт згадує, що кілька років тому у Великобританії велася національна рекламна кампанія, що спонсорується урядом. Відомі дієтологи виступали по телебаченню з одним і тим же слоганом, який звучав так: «Гроші, які ви витратили на вітаміни, ви спустили в унітаз».

У США недавні дослідження продемонстрували, що значна частина випадків токсичного ураження печінки також пов'язана з безконтрольним споживанням харчових добавок, в тому числі і Омега-3. Приймати жирні кислоти в капсулах для отримання вітаміну Д безглуздо - краще відразу придбати безпосередньо вітамін Д, якщо дійсно є його нестача в організмі.

Безумовно, можна приймати і капсули, але це у випадку, коли лікар призначає сертифікований продукт. Якщо самовільно почати "оздоровлюватись", можна наковтатися неякісного желатину, з якого виготовлена сама капсула. Ні дочого летального це не призведе, але приємного мало - шлунок вам не подякує.

Дійсно, попит робить пропозицію, проте знання та інформація про користь дешевих  та надзвичайно корисних рослинних продуктів дають змогу покращити своє здоров'я та фізичну форму.

На сьогодні існує лише одна рослина, 100 г якої достатньо, щоб забезпечити людину повноцінним харчуванням на увесь день. Це насіння льону. Корисні властивості насіння обумовлені тим, що воно містить усі необхідні для людини рослинні білки і мікроелементи.