MENU

"Забрали маску в однієї людини і дали іншій": лікарка з Чернівців розповіла про ситуацію з киснем в обласній лікарні

647 0

"Забрали маску в однієї людини і дали іншій": лікарка з Чернівців розповіла про ситуацію з киснем в обласній лікарні   Ілюстративна світлина

Лікар-інфекціоніст Ольга Кобевко заявила, що в Чернівецькій обласній клінічній лікарні ситуація з киснем для хворих на коронавірус залишається складною.

Про це повідомляє ТСН, інформує UAINFO.org.

За її словами, на понад 100 пацієнтів в лікарні є чотири кисневі точки, тому, одночасно допомогти можна тільки чотирьом хворим, які потребують кисню.

Лікар додала, що ситуацію поліпшили кисневі концентратори, які подарували волонтери, але апарати не витримують навантаження і швидко виходять з ладу.

"У нас є дуже проблемна ситуація в обласній лікарні, адже у нас на понад 100 ліжок, є лише чотири точки подачі кисню. Тобто ми можемо надати одночасно допомогу тільки чотирьом пацієнтам, в яких розвивається дихальна недостатність", – сказала вона.

Читайте також: Черга на тиждень вперед. У Харкові обурені, що майже у всіх COVID-лікарнях немає КТ-сканерів, але є фонтани

За словами Кобевко, так було і на початку пандемії.

"Ми малу дуже велику проблему. Іноді навіть були такі важкі ситуації, коли доводилось забирати маску в однієї людини і давати іншій. Це було дуже складно", – сказала вона.

Чернівецька обласна лікарня, фото надала Ольга Кобевко  

Лікар каже, що допомогли волонтери, які подарували лікарні кисневі концентратори, але повністю проблему з киснем апарати не вирішили.

"Нам подарували близько 14 концентраторів. Але багато з них дуже швидко виходить з ладу, адже генератори подають меншу концентрацію кисню і вони не призначені для цілодобової роботи, а в нас вони працюють цілодобово", – сказала лікар.

Читайте також: Україна й COVID-19: у МОЗ розробили алгоритм дій для чотирьох рівнів небезпеки

Кобевко розповіла, що зараз в інфекційному відділенні лежать понад 60 пацієнтів, з них 30% потребують додаткового кисню.

"На ранок у нас було 11 концентраторів. Навіть, якщо одному пацієнту концентратор вже не потрібен, то ми під'єднуємо до нього іншого хворого. Також у нас були кисневі подушки, які ми заправляли киснем і давали людям. Їх вистачало на 15, іноді до 30 хв", – сказала вона.

Лікар заявила, що забезпечення киснем їх лікарні для неї "дуже болюче питання".

Станом на вівторок, 20 жовтня в Чернівецькій області всього підтвердили 18081 випадок коронавірусу, 415 випадків – летальні.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини