У Чернівцях невідомі поширювали листівки із сумнівними порадами для виборців

Там розміщено поради, які не є офіційними рекомендаціями МОЗ
У Чернівцях невідомі поширювали листівки із сумнівними порадами для виборців
Поліція (Фото: Фейсбук)
21 Жовтня 2020, 10:00
читать на русском

В Чернівцях невідомі поширювали листівки із сумнівними порадами для виборців. Автори інформаційних матеріалів посилалися на неіснуючу волонтерську медичну організацію і давали рекомендації чернівчанам, як будуть голосувати на дільницях в умовах карантину.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Поліцейські з’ясували, що медичні працівники Чернівецької області не мають жодного відношення до вказаних листівок.

20 жовтня до поліції надійшло повідомлення від жительки Чернівців, що на вулиці Героїв Майдану невідомі особи розклеюють листівки з сумнівними порадами для виборців.

Зі слів заявниці, в цих матеріалах наголошується на підвищеному ризику інфікування COVID-19 для громадян старше 50 років на виборчих дільницях. Також там розміщено поради, які не є офіційними рекомендаціями МОЗ і можуть вплинути на емоційний стан виборців, спричинивши паніку серед населення.

Фото: пресслужба Нацполіції

Для перевірки отриманої інформації за вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група Шевченківського відділення поліції. Обстеживши прилеглу територію, поліцейські виявили двох осіб, які розповсюджували вказані листівки. Правоохоронці відібрали у них пояснення та наразі продовжують з’ясовувати обставини події і встановлюють інших осіб, причетних до виготовлення та розповсюдження таких матеріалів.

Читайте також

Нагадаємо, що голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що під час місцевих виборів 25 жовтня будуть задіяні всі правоохоронці України.

1