ВАКС ще на місяць відсторонив від посади підозрюваного в хабарі голову Чернівецької облради

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Судді Вищого антикорупційного суду вирішили ще на місяць відсторонити від посади підозрюваного в хабарі голову Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна.

Про це пише ВАКС у своєму Facebook.

«У вівторок, 20 жовтня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора САП і продовжив строк відсторонення від посади голові Чернівецької обласної ради ще на один місяць — до 20 листопада 2020 року включно», — йдеться в повідомленні.

  • 4 лютого 2020 року САП вручила голові Чернівецької облради Мунтяну підозру в отриманні хабаря. За версією слідства, торік один з підприємців області запропонував чиновнику $400 тисяч за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу. У 2019 році Мунтян отримав частину грошей — $180 тисяч.
  • 13 лютого Вищий антикорупційний суд обрав Мунтяну запобіжний захід у вигляді 10 млн гривень застави. 28 лютого САП подала апеляцію щодо застосування до підозрюваного більш суворого запобіжного заходу, але суд залишив своє рішення в силі. Також суд відхилив апеляцію Мунтяна щодо зміни застави на особисте зобов’язання. Історія з відстороненням від посади триває з лютого.