Новини

Залякати людей старших за 50 років: у Чернівцях намагаються поширити паніку серед виборців

Залякати людей старших за 50 років: у Чернівцях намагаються поширити паніку серед виборців

У Чернівцях поліція встановлює організаторів поширення листівок із сумнівними “порадами” для виборців, як відвідувати виборчі дільниці.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

У поліцію звернулася жінка, яка повідомила, що невідомі особи розклеюють листівки з порадами для виборців.

“Зі слів заявниці, в цих матеріалах наголошується на підвищеному ризику інфікування COVID-19 для громадян старше 50 років на виборчих дільницях. Також там розміщено поради, які не є офіційними рекомендаціями МОЗ і можуть вплинути на емоційний стан виборців, спричинивши паніку серед населення”, – йдеться у повідомленні.

Автори листівок посилались на неіснуючу волонтерську медичну організацію. Поліція з’ясувала, що медики не причетні до листівок.

Нагадаємо, згідно з опитуванням соціологічної групи “Рейтинг”, 76% українців переконані, що на місцевих виборах 25 жовтня будуть фальсифікації.

Як свідчить соцдослідження КМІС, 53,5% українців асоціюють з інтеграцією України до ЄС партію “Європейська Солідарність”.

Нагадаємо, рейтинг “Європейської Солідарності” у Дніпрі зріс вдвічі, у п’ять перевищуючи рейтинг ВО “Батьківщина” і у п’ятдесят разів – партії “Голос”.

SOCIS: “ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ” ЛІДИРУЄ НА ВИБОРАХ ДО ЛЬВІВСЬКОЇ МІСЬКРАДИ І ОБЛРАДИ, “СЛУГИ” НЕ ПОТРАПИЛИ ДО ПЕРШОЇ П’ЯТІРКИ ПАРТІЙ

У Львові до другого туру виборів на посаду міського голови проходять народний депутат від “Європейської Солідарності” Олег Синютка і чинний мер міста Андрій Садовий.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.