У Чернівецькій обласній клінічній лікарні ситуація з киснем залишається складною. Одночасно допомогти можна лише чотирьом хворим, які потребують кисню - на понад 100 пацієнтів в лікарні є тільки чотири кисневі точки.

Волонтери подарували лікарні кисневі концентратори. Це дещо покращило ситуацію, утім, апарати не витримують навантаження і швидко виходять з ладу. Про це ТСН.ua розповіла лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної лікарні Ольга Кобевко.

"У нас є дуже проблемна ситуація в обласній лікарні, адже у нас на понад 100 ліжок, є лише чотири точки подачі кисню. Тобто ми можемо надати одночасно допомогу тільки чотирьом пацієнтам, в яких розвивається дихальна недостатність. Так було в нас і на початку пандемії. Ми мали дуже велику проблему. Іноді навіть були такі важкі ситуації, коли доводилось забирати маску в однієї людини і давати іншій. Це було дуже складно", - розповіла лікарка.

Чернівецька обласна лікарня, фото надала Ольга Кобевко
Чернівецька обласна лікарня, фото надала Ольга Кобевко
Чернівецька обласна лікарня, фото надала Ольга Кобевко

На допомогу прийшли волонтери. Вони подарували лікарні кисневі концентратори, але повністю проблему з киснем апарати не вирішили.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Нам подарували близько 14 концентраторів. Але багато з них дуже швидко виходить з ладу, адже генератори подають меншу концентрацію кисню і вони не призначені для цілодобової роботи, а в нас вони працюють цілодобово", - каже Ольга Кобевко.

Ольга Кобевко розповіла, що зараз в інфекційному відділенні лежать понад 60 пацієнтів, з них 30% людей потребують додаткового кисню.

"На ранок у нас було 11 концентраторів. Навіть, якщо одному пацієнту концентратор вже не потрібен, то ми під'єднуємо до нього іншого хворого. Також у нас були кисневі подушки, які ми заправляли киснем і давали людям. Їх вистачало на 15, іноді до 30 хв. І ось ці всі речі надали нам волонтери. Забезпечення киснем нашої лікарні - це дуже болісне питання для мене", - зазначила Ольга Кобевко.

Нагадаємо, що у Харкові пацієнтам з коронавірусом нічим дихати. У місті почався дефіцит кисню.

Як повідомляв портал Знай.uа, Київ додатково виділив 1 млн. грн на антисептики та маски для відремонтованого відділення швидкої у Святошинському районі.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні створять штаб по боротьбі з Covid-19: все про тестування, аналізи та першу допомогу хворим