Наскільки скоротять чисельність працівників місцевих державних адміністрацій: оприлюднено проект Постанови Уряду

13:10, 21 октября 2020
Скорочення працівників місцевих державних адміністрацій відбудеться за рахунок підрозділів соціального захисту населення та служб у справах дітей.
Наскільки скоротять чисельність працівників місцевих державних адміністрацій: оприлюднено проект Постанови Уряду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Мінсоцполітики розмістило на власному сайті Проєкт Постанови Уряду «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Зміни пропонується внести в Постанову Кабінету Міністрів України від 25 березня 2014 р. № 91 "Деякі питання діяльності місцевих державних адміністрацій" та в Постанову Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2014 р. № 85 "Деякі питання затвердження граничної чисельності працівників апарату та територіальних органів центральних органів виконавчої влади, інших державних органів".

Пропозиція Міністерства полягає в скороченні граничної чисельності працівників обласних держадміністрацій до 1 липня 2021 р. на 30 відсотків граничної чисельності державних службовців структурних підрозділів із питань соціального захисту населення облдержадміністрацій та на 30 відсотків державних службовців служб у справах дітей облдержадміністрацій, щоправда, за умови утворення територіальних органів Нацсоцслужби з урахуванням норм статті 41 Закону України "Про державну службу".

Що стосується працівників районних держадміністрацій, то до 1 липня 2021 р. їх гранична чисельність скорочується на 100 відсотків загальної чисельності державних соціальних інспекторів райдержадміністрацій станом на 1 січня 2020 року за умови утворення територіальних органів Нацсоцслужби з урахуванням норм статті 41 Закону України "Про державну службу".

Щоправда, скорочені працівники не залишаться без роботи, оскільки таке скорочення відбудеться в рамках створення нової Національної соціальної сервісної служби, яка буде створена на заміну Держсоцслужби. Тобто, працівників соціальних підрозділів переведуть до нової структури.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що містить законопроект Третьякової про професійні стандарти, за який Рада раніше відмовилася голосувати.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді