Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23269 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуаліації: Steven Chilton Architects

Лондонська компанія Steven Chilton Architects оприлюднила візуалізації театру, будівництво якого вже почалося у Гуанчжоу на півдні Китаю, повідомляє Dezeen.

Проєкт відсилає до історії міста як частини морського Великого шовкового шляху. Оскільки одним із найважливіших експортних товарів Китаю був шовк, архітектори спроєктували фасад, що імітує фактуру і вигляд шовкової тканини. Фасад складатиметься з пластин анодованого алюмінію, які триматимуться на сталевому каркасі.

Центральним приміщенням будівлі буде концертна зала, розрахована на 2000 місць.

Червоний колір фасаду обрали тому, що у китайській культурі він асоціюється з вогнем, везінням, святом, динамізмом та радістю.

Проєктувальники здивували несподіваними візуалізаціями проєкту. Замість оптимістичних зображень будівлі, залитої сонячними променями, оточеної щасливими людьми та гламурними елементами благоустрою, на рендерах – дощ, купи сміття, стихійна торгівля, зруйновані вулиці, рекламні вивіски та автомобілі.

Одні коментатори Dezeen назвали рендери гнітючими, інші ж похвалили архітекторів за відвертість, оригінальність та розуміння контексту.

«Чому автори помістили біля входу до театру людину у штанях, зроблених із кульків? Це типу має підкреслити “динамізм і радість”?» – дивується один із дописувачів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button