UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Поліція порушила понад 180 кримінальних справ за підкуп виборців

За підкуп виборців та перешкоджання виборчого права громадян слідчі поліції порушили понад 180 кримінальних проваджень
 

Про це заявив заступник голови Національної поліції — начальник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе, повідомляє Depo.ua з посиланням на пресслужбу Нацполіції.

Загалом від початку передвиборчої кампанії поліцейські порушили 475 кримінальних проваджень: 234 – безпосередньо за порушення виборчих прав громадян, 183 – підкуп виборців та перешкоджання виборчого права громадян.

 "В Одеській області під час розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом підкупу виборців затримано голову однієї з виборчих комісій та відповідно зацікавлену особу, у них вилучено 45 тисяч доларів – у розрахунку вони планували одну тисячу за голос", – розповів Цуцкірідзе.

Зазначається, що поряд із розповсюдженням фактів підкупу виборців, пов’язаних із наданням виборцям грошових коштів та продуктових наборів, кандидати використовують інші способи непрямого підкупу.

Поліцейські порушили 82 кримінальних провадження щодо перешкоджання здійсненню виборчого законодавства. У Кіровоградській та Дніпропетровській областях особам уже повідомлено про підозру.

Також поліцейські розслідують 102 кримінальні провадження щодо хуліганських дій, опосередковано пов’язаних з виборчим процесом.

Нагадаємо, Херсонщина – у лідерах українського антирейтингу за кількістю передвиборчої джинси у ЗМІ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme