facebook

Локдаун: Чехія закриває магазини та послуги. 12 тис. хворих за минулу добу

Через невтішну епідеміологічну ситуацію чеський уряд зібрався на позачергове засідання. Було вирішено зупинити роздрібну торгівлю та надання послуг, за винятком магазинів з основним асортиментом. Також буде обмежено вільне пересування.

Ще вчора стало відомо, що З 21 жовтня Чехія посилює антикоронавірусні заходи. Тоді чеська влада вирішила посилити масковий режим. А вже сьогодні вона вдалася до жорсткіших заходів.


З самого ранку уряд Чеської Республіки обговорював нові обмежувальні заходи, які повинні перешкодити стрімкому збільшенню числа заражених коронавірусом. На прес-конференції влада оголосила прийняті нею міри.

Що вирішили

Починаючи з 6 ранку 22 жовтня

У торгових центрах залишатимуться відкритими лише продуктові магазини, аптеки та інші заклади, які уряд вкаже у своїй постанові. Оптові магазини залишаться відкритими.

Також буде обмежено вільне пересування людей, за винятком поїздок на роботу, за покупками, до лікаря або для допомоги близьким. Можливі також прогулянки в парках і садах.

«Прошу вибачення за те, що раніше виключив цю можливість. Перш за все, ми повинні захищати життя громадян» , — сказав прем’єр-міністр Андрей Бабіш.

З 21 жовтня в Чехії діють посилені правила карантину — маски потрібно носити і на вулиці в населених пунктах, якщо є ймовірність наблизитися до іншого людина на відстань ближче 2 м. Також надягати маску потрібно в автомобілі, якщо водій подорожує з пасажиром, який не є членом його сім’ї.

«Заходи дійсно необхідні. Третина всіх тестів, які ми проводимо, є позитивними» , — пояснив міністр охорони здоров’я Примула.

У вівторок, 20 жовтня, в Чехії було виявлено 11 984 нових випадки зараження коронавірусом, що стало найвищим добовим приростом з початку епідемії. За даними Міністерства охорони здоров’я ЧР, в даний час в країні налічується 113 000 людей в активній фазі хвороби.

Читайте також:  Розп’яття, що зупинило епідемію чуми в Римі, переносять на площу св. Петра для благословення Urbi et Orbi

Госпіталізовано понад 4000 заражених, 634 з яких перебувають у важкому стані. З березня в Чехії померли 1619 осіб, інфікованих коронавірусом.

Джерело.



Категорії: