Facebook звинуватили в навмисному блокуванні розширень для відображення старого дизайну

Facebook звинуватили в навмисному блокуванні розширень для відображення старого дизайну

Розробники розширень впевнені, що роботу заблокувала сама соцмережа

Facebook звинуватили в навмисному блокуванні розширень для відображення старого дизайну
фото Shutterstock

У ніч на середу, 21 жовтня відбувся масовий збій в роботі популярних розширень для браузерів Old Layout і Revert Site, які давали можливість користувачам переключитися з нового дизайну Facebook на старий, передає Коммерсант.

На поточний момент перше розширення скачали вже понад 600 000 чоловік, а друге – понад 30 000 . Розробник розширення Old Layout впевнений, що роботу заблокувала сама соцмережа. У Facebook цю ситуацію поки не коментують.

У своєму відеозверненні розробник заявив, що при створенні розширення він спочатку використовував «лазівку» в коді Facebook. Розширення дозволяло браузерам «прикидатися» старими і не підтримувати нову версію дизайну. За словами розробника, Facebook усунула цю лазівку, щоб змусити всіх без винятку користувачів перейти на новий дизайн.

На припинення роботи свого розширення для відображення старого дизайну Facebook поскаржилися і творці Revert Site: «Що ж, все виглядає досить погано, схоже, Facebook виправила лазівку, за допомогою якої ми могли повернути стару версію сайту».

Facebook анонсувала нову версію оформлення свого сайту ще в квітні 2019 року, в травні 2020 року вона стала доступна обмеженому числу користувачів. Остаточний перехід на новий дизайн в обов'язковому порядку для всіх користувачів відбувся у вересні поточного року.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло