Єврокомісія запропонувала рамки адекватної мінімальної зарплати в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія запропонувала рамки адекватної мінімальної зарплати в ЄС

Світ
622
Європейська комісія запропонувала директиву, яка гарантує, що працівники в ЄС будуть захищені адекватною мінімальною заробітною платою, що дозволяє вести гідний спосіб життя, де б вони не працювали.
Про це йдеться в заяві на сайті ЄК.
У Брюсселі вважають, що встановлена на адекватному рівні мінімальна заробітна плата не тільки робить позитивний соціальний вплив, але і приносить більш широкі економічні вигоди, оскільки скорочує нерівність у заробітній платі, допомагає підтримувати внутрішній попит і підсилює стимули до роботи.
Адекватна мінімальна заробітна плата також може допомогти скоротити розрив в оплаті праці чоловіків і жінок, оскільки жінки отримують мінімальну заробітну плату більшу, ніж чоловіки.
Пропозиція також допомагає захистити роботодавців, які виплачують працівникам гідну заробітну плату, за рахунок забезпечення чесної конкуренції.
Поточна криза особливо вдарила по секторах з більш високою часткою низькооплачуваних працівників, таким як клінінгові послуги, роздрібна торгівля, охорона здоров’я та довгостроковий догляд, а також догляд в інтернатах.
Мінімальна заробітна плата існує у всіх країнах-членах ЄС. У 21 країні встановлено мінімальний розмір оплати праці, а в 6 державах-членах (Данія, Італія, Кіпр, Австрія, Фінляндія і Швеція) захист мінімальної заробітної плати забезпечується виключно колективними угодами.
Проте, зазначають у Єврокомісії, у більшості країн-членів ЄС працівники страждають від недостатньої відповідності та/або прогалин у сфері захисту мінімальної заробітної плати. У світлі цього запропонована Директива створює основу для підвищення адекватності мінімальної заробітної плати та доступу працівників до захисту мінімальної заробітної плати в ЄС.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас