У Раді підготували заяву про ймовірний злочин суддів КСУ / фото УНІАН

Член фракції "Голос" Ярослав Юрчишин підготував заяву про ймовірний злочин суддів Конституційного суду України.

Як повідомив народний депутат у Facebook, він звернувся із заявою до Офісу генерального прокурора та персонально до генерального прокурора Ірини Венедіктової, у якій ідеться про те, що "в діях суддів Конституційного суду України вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 109 Кримінального кодексу України, а саме - дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади".

За словами Юрчишина, ці дії полягають нібито у перевищенні КС своїх конституційних повноважень "шляхом перебирання на себе функцій парламенту та органів виконавчої влади (захоплення державної влади, гілками якої є виконавча і законодавча)".

Відео дня

"Судді не мали права позбавляти НАЗК права доступу до реєстрів, врегульовувати конфлікт інтересів, вести облік декларацій тощо. Таким рішенням вони поставили під загрозу призначення на посади посадовців та встановлення результатів місцевих виборів, оскільки неможливо буде провести спецперевірку НАЗК, без якої призначення не відбувається", - вважає нардеп.

"Більш того, КСУ не мав права встановлювати, що є злочином (а він пише про відсутність суспільної небезпеки у недостовірному декларуванню), оскільки це виключні повноваження парламенту", - сказано в дописі.

Як ідеться в заяві, також КС прийняв рішення по статтях, яких не було в поданні, чим порушив Конституцію.

"Покарання за вчинення такого кримінального правопорушення – позбавлення вол від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Сподіваюся на оперативне відкриття кримінального провадження та розслідування цих фактів", - наголосив Юрчишин.

Він зауважив, що внесення змін в законодавство є відповідальністю Верховної Ради.

"Ми маємо повернути повноваження Національному агентству з питань запобігання корупції - НАЗК. Але правоохоронці точно мають оцінити, чому люди в мантіях незаконно лобіюють інтереси проросійських та олігархічних сил", - додав він.

Читайте такожВ ЄС заговорили про "паузу" для українського безвізу після скандального рішення Конституційного суду (документ)

Юрчишин також опублікував текст заяви.

Скандальне рішення КСУ щодо незаконного збагачення: що відомо

  • 27 жовтня Конституційний суд за поданням 47 народних депутатів ухвалив рішення, яким скасував статтю 366-1 Кримінального кодексу, що передбачає відповідальність за недостовірне декларування.
  • Також КС визнав неконституційними положення законів про перевірку е-декларацій чиновників і скасував право НАЗК перевіряти декларації та виявляти конфлікт інтересів.
  • Конституційний суд своїм рішенням позбавив Національне агентство з питань запобігання корупції доступу до державних реєстрів, необхідних для проведення спецперевірок декларацій кандидатів на керівні посади до органів влади. Без цієї перевірки жоден керівник державного органу не може бути офіційно призначений.
  • 28 жовтня НАЗК закрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій.
  • Конституційний суд 28 жовтня оприлюднив текст рішення, ухваленого Великого палатою КС у складі 15 суддів.
  • Крім статті Конституції про недостовірне декларування, КС визнав неконституційною перевірку електронних декларацій і скасував право НАЗК перевіряти декларації та виявляти конфлікт інтересів.
  • Як ідеться в тексті рішення, КС дійшов висновку про неконституційність окремих положень закону № 1700, що стосуються повноважень НАЗК у частині контролю виконавчої влади над судовою гілкою влади, а саме: повноважень та прав НАЗК, уповноважених осіб та уповноважених підрозділів з питань запобігання та виявлення корупції, особливостей врегулювання конфлікту інтересів, що виник в діяльності окремих категорій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, контролю та перевірки декларацій, встановлення своєчасності подання декларацій, повної перевірки декларацій, моніторингу способу життя суб'єктів декларування, додаткових заходів здійснення фінансового контролю, відповідальності за корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення.