У Франції оголосили максимальний рівень терористичної загрози (фото, відео)

 Обозреватель

Французькі політики почали говорити про те, що треба будь-якою ціною викорінити ісламістський фашизм на всій території країни.

У Франції оголосили максимальний рівень терористичної загрози (фото, відео)

У французькому місті Ніцца 29 жовтня чоловік із ножем вбив трьох людей. Дві жертви загинули просто всередині церкви Нотр-Дам. Відомо, що одна з жінок була обезголовлена, а 70-річний чоловік отримав смертельне поранення в шию. Крім того, спроба нападу ісламіста на поліцейських була здійснена і в Авіньйоні, зловмисника затрелили.

А в Джидді (Саудівська Аравія) зловмисник був заарештований після того, як накинувся з ножем на охоронця консульства Франції. На щастя, в останніх двох інцидентах вдалося уникнути жертв. У Ніцці ж, за інформацією Reuters, крім убитих є ще й поранені.

Після того, що трапилося, президент Франції Еммануель Макрон терміново вирушив у кризовий центр МВС.

Перше фото терориста, затриманого в Ніцці

Мер Ніцци Крістіан Естрозі у своєму Twitter заявив, що все вказує на терористичний акт. Очевидці також публікують у соцмережах безліч фото поліції в центрі міста. За їхніми словами, було чутно постріли.

Як повідомило ACTU17, терориста було знешкоджено й госпіталізовано в лікарню із серйозними травмами.Перед затриманням він кричав "Аллах акбар".

Мер Ніцци Естрозі назвав подію "ісламістським фашизмом".

"Він кричав "Аллах акбар", навіть коли йому надавали медичну допомогу після затримання. Нам потрібно будь-якою ціною викорінити ісламістський фашизм на всій території країни", – зазначив голова міста.

Національна антитерористична прокуратура почала розслідування за фактами "вбивства, пов'язаного з терористичним актом", "спроби вбивства, пов'язаного з терористичним актом" і "злочинного терористичного співтовариства".

Через терористичну загрозу мер Ніцци видав розпорядження закрити всі храми в місті.

"Протягом двох або трьох днів нас попереджали, що з наближенням Дня всіх святих (1 листопада) можуть відбутися додаткові напади... Ми були трохи насторожі, але не думали, що все трапиться таким чином", – розповів священик з Ніцци Жиль Флорін в ефірі телеканалу BFMTV.

Показово, що 29 жовтня 2020 року мусульмани відзначають день народження пророка Мухаммада. Ця дата святкується 12 числа третього місяця Рабіг ал-авваль ісламського календаря.

Зазначимо, що всього через декілька годин після теракту в церкві Нотр-Дам 29 жовтня у Франції і Саудівської Аравії відбулися нові напади.

Так, у французькому місті Авіньйон застрелили невідомого з ножем, який, вигукуючи ісламістські гасла, погрожував напасти на поліцейських. А в Джидді (Саудівська Аравія) було заарештовано чоловіка, який напав на охоронця консульства Франції.

У Франції оголосили максимальний рівень терористичної загрози через серію терактів з боку ісламістів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення