$ 39.47 € 42.18 zł 9.77
+15° Київ +12° Варшава +14° Вашингтон

Ольга Стефанішина прокоментувала можливість скасування безвізу через рішення КСУ

UA.NEWS 29 Жовтня 2020 15:26
Ольга Стефанішина прокоментувала можливість скасування безвізу через рішення КСУ

Віце-прем'єр-міністр України Ольга Стефанішина прокоментувала можливість скасування безвізового режиму з боку ЄС після скандального рішення Конституційного суду України. Регулятор скасував е-декларування в країні.

Про це повідомляє прес-служба Офісу віце-прем'єра, пише «Інтерфакс-Україна».

«Безвізу» з ЄС бути! Є сили всередині країни, зацікавлені в тому, щоб зупинити європейську та євроатлантичну інтеграцію України, і одночасно позбавити українців «безвіза». Запевняю, їм це не вдасться!», - зазначила Стефанішина.

Обставини, в яких приймалися недавні рішення Конституційного суду, на думку віце-прем'єр-міністра, викликають питання і обурення.

«Це ще один сигнал, що реформа судової гілки влади, над якою зараз йде робота з Венеціанською комісією, повинна бути доведена до логічного завершення. Сьогодні президент Володимир Зеленський збирає термінове засідання РНБО для вирішення відповідних питань», - додала вона.

Ольга Стефанішина зазначила, що президент скористається своїм правом законодавчої ініціативи для відновлення ефективної роботи системи електронного декларування та відповідальності за порушення антикорупційного законодавства, про що він уже заявив раніше.

Уряд теж прийме заходи, щоб унеможливити зупинки вже початих реформ, в тому числі які є основою для європейської і євроатлантичної інтеграції України.

«Нагадую, що цей курс України в ЄС і НАТО є остаточним, невідворотним і закріплений в Конституції України», - підкреслила Ольга Стефанішина.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов сказав, що дії певних органів державної влади носять антидержавний характер. Він додав, що існує загроза національній безпеці України.

Рішення Конституційного суду України щодо декларування створює проблеми у відносинах з міжнародними партнерами, відзначили в МЗС.

В ЄС стурбовані рішеннями Конституційного суду України про діяльність антикорупційних органів. Скасування е-декларування там вважають підставою для припинення безвізового режиму.