$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+7° Київ +7° Варшава +12° Вашингтон

У «Великій сімці» відреагували на скасування кримінальної відповідальності для корупціонерів

Олег Бесараб 29 Жовтня 2020 17:08
У «Великій сімці» відреагували на скасування кримінальної відповідальності для корупціонерів

Посли країн «Великої сімки» назвали останні рішення українського Конституційного суду поверненням у минуле та спробою скасувати антикорупційну реформу.

Відповідну заяву було оприлюднено у Твіттері послів Великої сімки. «Посли країн G7 стривожені зусиллями скасувати антикорупційні реформи, що відбулися після Революції Гідності. Ми підтримуємо український народ, який продовжує боротися за втілення свого прагнення заможної та демократичної України. Було досягнуто вже такого значного прогресу, Україна не повинна повертатися в минуле», - йдеться у заяві.



Раніше Конституційний суд на закритому засіданні 27 жовтня проголосував за скасування статті 366-1 Кримінального кодексу, скасувавши таким чином покарання за недостовірне декларування чиновників, і позбавивши повноважень НАЗК.

Конституційний суд України направив звернення президенту Володимиру Зеленському в зв’язку з тривалим тиском з боку антикорупційних органів. У відомстві зазначили, що вплинути на його роботу намагаються також політики.

Регулятор вважає, що кримінальна відповідальність за неправдиву інформацію в деклараціях чиновників – це занадто суворе покарання, невідповідне злочину.

Через скасування Конституційним судом кримінальної відповідальності за недостовірне декларування НАБУ буде змушене закрити 110 кримінальних проваджень про приховування чиновниками своїх доходів.