Зарядка MagSafe перегрівається і пропалює чохли на iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перша бездротова зарядка від Apple може створити користувачеві серйозні проблеми, про це повідомляє сама компанія-виробник. MagSafe перегрівається, може пошкодити банківську карту користувача і навіть пропалити шкіряний чохол на смартфоні.

Apple на своєму офіційному сайті попередила користувачів про перегрів телефону при використанні бездротової зарядки MagSafe і випустила інструкцію про те, як правильно експлуатувати новий зарядний пристрій для iPhone 12.

Нагадаємо, MagSafe була представлена ​​компанією разом з новими моделями iPhone цієї осені. Пристрій був покликаний спростити процес бездротової зарядки ґаджетів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У інших виробників при такому способі зарядки телефон повинен розташовуватися в строго певному положенні. Магніти, встановлені в MagSafe гарантуватимуть постійну зарядку пристрою, незалежно від його положення в просторі.

Згідно керівництву, опублікованому Apple, перед використанням гаджету потрібно очистити зарядний майданчик від сміття і пилу і використовувати адаптер живлення потужністю не менше 20 Вт для швидкої зарядки.

Також Apple попередила про серйозні проблеми, з якими може зіткнутися користувач при використанні нового зарядного пристрою.

Серед них Apple виділила сильний перегрів зарядки і телефону. Це призводить до того, що смартфон не може зарядитися більш ніж на 80%. Зарядка відновиться, тільки коли обидва пристрої охолонуть, тому компанія рекомендує користувачам поставити телефон на зарядку в більш прохолодне місце.

Через наявність магнітів предмети, поміщені в шкіряний гаманець на нових чохлах для iPhone, можуть пошкодитися. До них відносяться гроші, банківські картки, електронні перепустки та інші пристрої з RFID-чіпами.

Виробник попереджає, що магніти можуть стерти інформацію що знаходиться на кредитній карті і також можуть знизити продуктивність елементів з RFID-чіпами.

Крім карт і пропусків MagSafe також може пошкодити і сам чохол від смартфона.

Якщо користувач використовує шкіряний або силіконовий чохол і не знімає його перед зарядкою, то новий зарядний пристрій може залишити на ньому круглий слід від магнітів.

Варто відзначити, що MagSafe – це перша бездротова зарядка від Apple. На останній презентації компанія також представила килимок MagSafe Duo, який зможе одночасно заряджати і Apple Watch, і iPhone, проте точної дати виходу пристрою не назвала, тим самим наштовхнула користувачів на думки про те, що пристрій може і не побачити світ.

Пов’язано це з тим, що раніше схожа ситуація трапилася з AirPower, бездротовою зарядкою, яка була представлена ​​ще в 2017 році.

В кінці березня 2019 року компанія заявила про те, що вирішила відмовитися від випуску пристрою, так як він не відповідає «найвищим стандартам компанії».

«Після довгих зусиль ми прийшли до висновку, що AirPower не досягне наших високих стандартів, і ми скасували проєкт. Ми приносимо вибачення тим клієнтам, які з нетерпінням чекали цього запуску. Ми продовжуємо вірити в те, що майбутнє – за бездротовою технологією, і постараємося і далі просувати цей напрямок », – сказав тоді старший віце-президент Apple по апаратному забезпеченню Ден Річчіо.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.