Поділитись:

За що стояли волинські студенти на мітингах: думки учасника майдану в Луцьку

Субота, 21 листопада 2020, 23:03
За що стояли волинські студенти на мітингах: думки учасника майдану в Луцьку

Після побиття студентів у столиці, студенти Волині вийшли на мітинги підтримки європейського курсу розвитку України. Так вважає Володимир Ковальчук – чоловік, який 7 років тому очолював студраду одного із вишів на Волині.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Володимир Ковальчук був одним з організаторів першої в Луцьку студентської ходи під час подій 2013-го року. Тоді вирушили від корпусу на Винниченка до історичного факультету, потім рушили по вулиці Шопена й прийшли до головного корпусу. У першій ході взяло участь біля тисячі людей, каже Володимир Ковальчук.

Біля головного корпусу студенти організували флешмоб, виклали букви ЄС і пішли на Театральний майдан. Далі до студентів почали долучатися інші волиняни.

Володимир пригадує, що важко було знайти європейську символіку. У магазинах не було такої, тому усе, що знайшли на факультеті міжнародних відносин – використовували на Майдані. Говорить: здебільшого викладачі ставилися до студентів із розумінням.

Чоловік каже, що Майдан його навчив не бути сірою масою, не йти на повідку в когось і мати свою думку та принципи, яким не можна зрадити. З частиною однодумців, з яким разом був на Майдані у Луцьку, підтримує стосунки й дотепер.

"Я для себе тоді сказав: коли будуть діти, як виростуть і вивчатимуть новітню історію України, як запитають "Тату, де ти був у той період?", я хотів мати що їм відповісти", – розповідає Володимир Ковальчук.

21 листопада в Україні відзначають День гідності та свободи – одне зі знакових офіційних свят, встановлене на честь двох революції, які відбулися в Україні у 2004 та 2013 роках.

Цього дня українці вшановують пам’ять про людей, які під час Революції Гідності та Помаранчевої революції стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів