Загадковий моноліт, який знайшли в американській пустелі, раптово зник. Влада не знає, куди він подівся

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Загадковий моноліт, який знайшли в американській пустелі, раптово зник. Влада не знає, куди він подівся

Justin B. McBride / YouTube

Загадкова металева споруда, знайдена владою штату Юта в пустелі у листопаді, зненацька зникла. Тепер об’єкт, який зацікавив тисячі людей з усього світу через свою схожість із позаземним монолітом з культового фільму «Космічна одіссея 2001 року», приверне ще більше уваги медіа.

Про зникнення моноліту заявило Бюро землекористування Юти.

Споруда, випадково виявлена на федеральних землях у пустельному регіоні штату, має призматичну форму, близько 4 метрів заввишки та півметра завширшки. Вона зроблена з металевих листів, закріплених заклепками. Наразі ніхто не взяв відповідальності за її встановлення.

«Ми отримали достовірну інформацію про те, що незаконно встановлена споруда, названа «монолітом», була прибрана з земель Бюро землекористування невідомою стороною. Бюро не прибирало споруду, яку вважають за приватну власність», — йдеться в повідомленні.

Бюро зазначає, що розслідуванням загадкового зникнення моноліту опікуватиметься офіс шерифа. Зазначається, що доповідь про її відсутність надійшла 27 листопада.

Видання Insider за допомогою супутникових знімків встановило, що моноліт встановили між літом 2015 і осінню 2016 років.

Металевий моноліт, встановлений серед червоних скель в американській пустелі, одразу викликав асоціації з прибульцями та фантастичною стрічкою режисера Стенлі Кубрика 1968 року. У встановленні об’єкта підозрюють художників чи фанатів фільму «Космічна одіссея 2001 року».

За сюжетом моноліт вплинув на еволюцію приматів, які розвинулись у людей. У майбутньому моноліт знайшли під час робіт на Місяці — після цього він передав сигнал на Юпітер, куди вирушила команда астронавтів.

  • Загадковий сріблястий моноліт могли встановити тому, що поруч проходили зйомки культового фільму «Космічна одіссея 2001 року» Стенлі Кубрика, де фігурував схожий об’єкт. Зйомки відбувалися вздовж кордону між штатами Юта й Аризона. Моноліт знайшли неподалік.