Мешканка села на Прикарпатті три місяці жила з лелекою, який сам оселився у неї у дворі.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про це розповідає "Суспільне"у своєму сюжеті.

Мешканка села Іваниківка Богородчанського району Марія Підручна вже кілька місяців ділила будинок з лелекою. Вона назвала птицю Юрком. Вперше птах прилетів до неї ще влітку - її зацікавила гіпсова статуя лелеки, яка стояла у дворі жінки.

Лелека / фото: Суспільне
Лелека / фото: Суспільне

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Марія і раніше мала справу з лелеками, тому знала, чим можна погодувати птицю. Вона давала йому періодично дрібну рибку. У перші дні він то прилітав, то відлітав, проте з часом залишився з нею жити. Вони любили разом снідати, обідати і вечеряти у дворі – Марія пригощала Юрка варениками, галушками, рибою, м'ясом і овочами.

" коли йдеш, а особливо з малим відерцем, він вже звик до того і знає, що йому щось має бути у відерці. І мене за рукав так був узяв за курточку. Чую, щось тягне. Я думала, собака. Дивлюся, а то мій Юра. Я кажу: "Юра, ти що?",- згадує Марія.

З настанням холодів жінка почала переживати, що в її сараї занадто холодно для лелеки І він може замерзнути. Тому вона звернулася до журналістів, щоб ті допомогли їй передати птицю в Галицький національний природний парк. Там Юрко проведе зиму зі своїми побратимами і навесні полетить.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Львові зоозахисники з "Будинівки врятованих тварин" врятували 13 чорнобурих лисиць, яких вирощували на хутряній фермі.

Як повідомляв портал Знай.иа, на Львівщині знайшли молодого Лелеки, який не полетів у теплі краї.

Також Знай.иа писав, що у браконьєрські силки під Мелітополем потрапив Вовк.