Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Загадковий «моноліт Кубрика», який знайшли посеред пустелі у США, тепер так само раптово зник

Загадкова металева конструкція, яку виявили в пустелі штату Юта в США, несподівано зникла. У бюро з управління земельними ресурсами штату заявили, що невідомі прибрали об'єкт увечері 27 листопада після того, як фото моноліту почали активно обговорювати в соцмережах.

В офіційній заяві бюро зазначили, що конструкція була чиєюсь приватною власністю, попри те, що розмістили її на території, яка належить штату.

« Ми не розслідуємо злочини, пов’язані з приватною власністю, якими займається місцевий шериф. Конструкція викликала значний міжнародний та національний інтерес, і ми вже отримали інформацію, що людина або група людей прибрали її ввечері 27 листопада », — ідеться в заяві.

А що це за моноліт?

Невідому металеву конструкцію у формі обеліска висотою приблизно 3,6 метра знайшли в пустелі штату Юта під час планового польоту гелікоптера, який здійснювали для моніторингу популяції диких баранів у регіоні.

Моноліт помітив один із біологів, який перебував на борту. Аби впевнитися в знахідці, група приземлилася на місці — і переконалася, що це справді металевий моноліт.

Фото невідомої інсталяції одразу ж привернуло увагу людей. Дехто навіть припустив, що це художня інсталяція, натхненна фільмом Стенлі Кубрика «Космічна одіссея» 2001 року.

Після того, як у соцмережах поширилося фото конструкції, люди почали вираховувати, де саме в пустелі розташовано цей об'єкт. Дехто навіть приїжджав поглянути на нього.