Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Влад Головко/Громадське

15 травня водії автомобілів з іноземною реєстрацією з усієї України з’їхалися до Києва на акцію протесту. Вони вимагають скасувати акцизи на розмитнення та подовжити пільговий період.

Через скупчення автомобілів у центрі Києва утворилися затори.

Карта заторів станом на 12:00

За повідомленнями АвтоЄвроСили, яка організує акцію, учасники прибули на мітинг о 6:00 і чекатимуть 14:00, коли комітет Верховної Ради має розглянути законопроект №10263. Він подовжить дію пільгового періоду для розмитнення ще на півроку.

Організатори не виключають, що акція триватиме кілька днів. Вони хочуть, аби 16 травня Верховна Рада включила правки до порядку денного.

Якщо парламент не ухвалить зміни, з 24 травня до водіїв, які не розмитнили автомобіль, застосовуватимуть штрафи до 170 тисяч гривень. Сьогоднішньою акцією АвтоЄвроСила прагне «гучно заявити про катастрофу, що наближається».

Прибічники АвтоЄвроСили також сподіваються, що восени новообраний парламент скасує акциз на розмитнення і коефіцієнти на вік автомобіля.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року Верховна Рада ухвалила закони №8487 та №8488 про розмитнення автомобілів з європейською реєстрацією. Було знижено акциз на розмитнення і водночас підсилено відповідальність за порушення митних правил. Пільговий період розмитнення діяв з 25 листопада 2018 року до 24 лютого 2019 року.

Читайте також: Українці перетворили словацьке село Убля на звалище автівок на єврономерах

Нещодавно сервіси для виклику таксі Uber, Bolt і Uklon заявили про припинення співпраці з водіями автомобілів на єврономерах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button