Новини

На Закарпатті відремонтували дорогу  Нижні Ворота – Воловець – Міжгір'я

Високогірну дорогу державного значення – Т-07-18 Нижні Ворота – Воловець – Міжгір'я відремонтували у рамках програми Велике будівництво у 2020 році. 

Про це повідомляють в пресцентрі Закарпатської ОДА.

28 листопада  офіційно по ній відкрили рух всіх видів транспорту, за участі керівника Укравтодору Олександра Кубракова, голови Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Бориса Воловика та голови Закарпатської облдержадміністрації Олексія Петрова. 

У ході поточного середнього ремонту по всій протяжності дороги, а це 44,6 км: 

- підсилили шар основи – щебенево-піщана суміш, укріплена цементом – 15 см,

- влаштований вирівнюючий шар асфальтобетону – 10 см; 

- верхній шар із щебенево-мастикового асфальту – 5 см; 

- виконали габіонне кріплення верхових та низових укосів та перевальних ділянках, зокрема на Воловецькому та Подобовецькому (Пилипецькому) перевалах; 

- влаштували бар’єрне огородження відповідно до європейських стандартів – світлоповертаючі елементи вмонтовані у деталі конструкцій; 

- відновлена організація дорожнього руху із заміною усіх дорожніх знаків.

Роботи виконував підрядник «Онур Конструкціон Інтернешнл», загальний кошторис – 669 млн гривень. 

«У цьому році Закарпатська область, вперше за роки Незалежності отримала належне фінансування дорожньої галузі. Разом із Луганською областю – це лідери за кількістю оновлених доріг – 260 км вже готові, ще 50 – зроблені у нижньому шарі. 

Перший рік «Великого будівництва» мав у пріоритеті дороги міжнародного та національного значення, та завдяки злагодженій роботі керівництва держави, усіх гілок влади ми почали оновлювати і територіальні дороги.

Дорога Т-07-18 зв’язує два важливі маршрути, міжнародну трасу М-06 Київ – Чоп та дорогу Р-21 Долина – Хуст, яку ми теж оновлюємо в цьому році і повністю завершимо ремонти у двох областях у 2021 році» – зазначив Олександр Кубраков, Голова Укравтодору.

Т-07-18 Нижні Ворота – Воловець – Міжгір'я стала однією з перших доріг, які відновили у Закарпатті у 2020 році. Вона поєднує два основні транспортні потоки області: міжнародну трасу М-06 Київ-Чоп та регіональну Р-21 Долина – Хуст, якою далі можна виїхати на Н-09 Мукачеве – Рахів – Івано-Франківськ – Львів.

Закарпатська область виконує амбітний план 2020 року – відновити 370 км доріг. Нині у верхньому шарі вже 260 км.

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.