Івано-Франківськ

На грані зриву відкриття осучаснених приймальних відділень в опорних лікарнях Прикарпаття

Зараз касові видатки на ремонти відділень складають тільки 15% від 72 мільйонів гривнень, наданих з державного бюджету.

В опорних лікарнях Прикарпаття тривають ремонти та реконструкція 9 приймальних відділень. Сьогодні затягування робіт було гострою темою на щотижневій нараді в Івано-Франківській ОДА, яку провів заступник голови облдержадміністрації Василь Івасик, повідомляє ПІК.

Немає опису.

Нагадаємо, що держава виділила і надала Прикарпаттю на 9 лікарень 72 мільйони гривень. Місцеві бюджети мають провести співфінансування у сумі 21 мільйон.

Однак зараз касові видатки на ремонти відділень складають тільки 15%. Разом з урахуванням додаткових зобов’язань щодо виконання робіт  – 30% відсотків від отриманих державних асигнувань. Однак фінансування та завершення робіт в рамках «Програми велике будівництво» передбачене до кінця цього календарного  року.

Таку інформацію надала сьогодні учасникам наради в ОДА керівник департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації Галина Магулій.

Немає опису.

Зараз відсоток будівельної готовності об’єктів складає :

Бурштинська центральна міська лікарня – 32 %;

Городенківська центральна районна лікарня – 20%;

Долинська багатопрофільна лікарня – 15%;

Коломийська центральна районна лікарня – 12 %;

Косівська центральна районна лікарня – 15%;

Надвірнянська центральна районна лікарня – 65%;

Івано-Франківська обласна клінічна лікарня – 75%;

Калуська центральна районна лікарня міськради – 75;

Центральна міська лікарня – 20%.

«На сьогодні низький відсоток освоєння коштів пояснюється тим, що по деяких об’єктах тендерні процедури проводились по два-три рази, Останній договір щодо виконання робіт був укладений 13 листопада 2020 року. Окрім того, у процесі реалізації виникають питання щодо необхідності проведення додаткових робіт, зокрема у системі водоканалізаційних та електричних мереж. Крім того, у частині приміщень приймальних відділень перебувають хворі на ковід, що ускладнює просування ремонтних робіт», – сказала пані Магулій.

Враховуючи надзвичайно стислий термін планового виконання робіт, існує серйозний ризик не використання до нового року державних коштів. А це насамперед – продовження проблем, які роками відчувають пацієнти у лікувальних закладах Прикарпаття.

Читайте також:

В Івано-Франківську готовий до відкриття новий корпус Католицького ліцею (ФОТО)

Ваш гороскоп на тиждень: 30 листопада – 6 грудня

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено