• Головна
  • Компанія Козловського зрізала 6 ялинок на проспекті Чорновола у Львові, - ФОТО
13:54, 30 листопада 2020 р.
Надійне джерело

Компанія Козловського зрізала 6 ялинок на проспекті Чорновола у Львові, - ФОТО

30 листопада на проспекті Чорновола у Львові біля "Ашану" позрізали здорові ялинки. Як з'ясувалося, до інциденту причетна компанія-забудовник "Авалон", яку пов'язують із колишнім депутатом Львівської міськради, а тепер - Львівської обласної ради Григорієм Козловським.

Про зрізані ялинки повідомила користувачка фейсбуку Наталія Станкевич. А невдовзі заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач заявив, що 6 ялинок знищила компанія "Авалон". Із його слів, місто вимагатиме від забудовника озеленення всього мікрорайону та облаштування скверу у межах проспекту Чорновола та вулиць Хімічна - Замарстинівська - Реміснича.

Любомир Зубач додав, що у Львові створили робочу групу щодо цього питання, куди увійшли представники ініціативної групи мешканців, юристи компанії-забудовника та Департаменту містобудування – земельного управління та управління архітектури. Учасники пропрацьовують альтернативний план озеленення, а до вирішення ситуації забудовник не мав вчиняти жодних дій щодо дерев.

"Забудовник на днях підписав меморандум із двома ОСББ, в якому фактично дається згода на зрізку цих ялин. Але міська рада все одно наполягала, щоб не рухати дерев. Тому що текст меморандуму не був проговорений на робочій групі і нам було невідомо - це позиція лише адміністрації ОСББ чи широкого загалу громади цих будинків. Але компанія "Авалон" вирішила по-іншому. Тому вважаємо дії компанії "Авалон" щонайменше неправильними і недоброчесними. Оскільки згоди на зрізку дерев міська рада не давала, будемо ставити питання про відповідальність згідно із законом. Також тепер вимагатимемо ще більшої компенсації від забудовника. Звісно, у плані озеленення. Мова не лише про висадження нових дерев, а й про можливість створення зелених стін на будинках і облаштування скверу в мікрорайоні на тій ділянці, яку визначить міська рада", - наголосив Любомир Зубач.

Витяг з протоколу засідання робочої групи від 10.11.2020, Фото: Любомир Зубач

Витяг з протоколу засідання робочої групи від 10.11.2020, Фото: Любомир Зубач

Нагадаємо, раніше мешканці мікрорайону об'єдналися та просили місцеву владу не знищувати ялинок на проспекті Чорновола заради офісного центру. Для цього створили петицію, у якій пропонували облаштувати у цьому місці сквер.

Читайте також: Водій BMW Х5 підстрелив водія Skoda після автозіткнення на вулиці Тунельній у Львові, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #Авалон #забудова #містобудування #ялинки
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...