Політика

У Львові не вводитимуть жорсткий карантин на період новорічних свят

У Львові не вводитимуть жорсткий карантин на період новорічних свят

Міський голова Львова Андрія Садового заявив, що ситуація із захворюваністю в місті поки залишається стабільною і на Різдво до Львова хочуть приїхати численні туристи, а тому ніякі заборони не діятимуть.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

За його словами, з локдауном владі поспішати не треба.

“Я дивлюся за кількістю людей, які хворіють в Україні. Чесно кажучи, зростання дуже серйозний. Однак у нас по Львову ситуація в принципі рівно тримається кількості людей, хворих і по ліжкомісць. Ми маємо близько 49% ліжок зайнятих в наших міських комунальних лікарнях” , – сказав він.

Разом з тим Садовій уточнив, що напередодні Різдва в місті “особлива атмосфера”.

“Наприклад, ми розуміємо, що Різдво скасувати не можна, адже у нас в цей час завжди особлива атмосфера у Львові. Дуже багато людей хочуть її побачити, і це потрібно врахувати, тому що ніякі заборони не діятимуть. Я дотримуюся думки, що потрібно щодня моніторити ситуацію і більше робити посилів з точки зору масочного режиму і дотримання карантину”, – сказав він.

Нагадаємо, що уряд може посилити ті чи інші карантинні обмеження на новорічно-різдвяні свята та у разі погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірус.

Раніше Степанов заявляв, що у разі введення в Україні жорстких карантинних обмежень, українців попередять про посилення карантинного режиму за сім-десять днів.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter, Telegram та Instagram.