Міністр культури Британії просить Netflix попереджати, що серіал "Корона" є вигадкою

Міністр культури Британії просить Netflix попереджати, що серіал "Корона" є вигадкою

Міністр культури Британії просить Netflix попереджати, що серіал "Корона" є вигадкою
. AP

Міністр культури, ЗМІ і спорту Великої Британії Олівер Дауд закликав американську продюсерську компанію Netflix ставити дисклеймер Дисклеймер — письмова відмова від відповідальності за можливі наслідки того чи іншого вчинку в результаті дій заяви, відмови або третіх осіб. на початку епізодів серіалу "Корона", який буде повідомляти глядачам, що драма про життя британської королівської родини є "твором художньої літератури".

Як пише CNN, Дауд сказав, що без попередження про те, що шоу використовує художній вимисел, молоді глядачі "можуть прийняти вигадку за факт".

"Це прекрасно створений художній твір, тому, як і у випадку з іншими телепрограмами, Netflix повинен вносити ясність на початку. Я побоююся, що без цього покоління глядачів, що не пережили ці події, можуть прийняти вигадку за факт", — сказав міністр.

Зазначається, що зазвичай Netflix не повідомляє глядачам, що його серіали є вигаданими. Пропозицію Дауда також розкритикували історики, які не вважають такі дії за потрібне. Тим часом міністр збирається написати на платформу офіційний запит із вимогою додати дисклеймер.

Прем'єра нового четвертого сезону серіалу "Корона" відбулась на Netflix на початку листопада. Сезон охоплює період правління королеви Єлизавети II в 1980-х роках і розповідає про події навколо членів королівської родини.

Як пише Stuff, раніше акторка Джилліан Андерсон, яка зіграла Маргарет Тетчер у четвертому сезоні "Корони", зізналася, що їй було страшно братися за цю роль і описала її як одну з найскладніших у своїй кар'єрі.

"Людям подобається ненавидіти її і любити, і я думаю, що шанси помилитися були настільки великі, що я, звичайно, була нажахана", — сказала вона.

Андерсон розповіла, що передивилась новий документальний фільм BBC "Тетчер: дуже британська революція", "читала все, що могла, вивчала її, слухала її голос і працювала з тренером по рухах і голосовий тренером".

Андерсон додала, що їй знадобилися місяці, щоб наблизитися до зовнішнього вигляду і голосу Тетчер.

Читайте також

Племінник Єлизавети II розлучається після 26 років шлюбу

Меган Маркл розповіла, що втратила другу дитину

На початок