ОСТАННІ НОВИНИ

Майже 80% підприємців на Львівщині зазнали збитків через карантин

Наталя Дуляба

|

На Львівщині у 79% підприємців зменшились доходи через введені карантинні обмеження. Про це свідчать результати опитування, яке у жовтні проводила Європейська бізнес-асоціація.

 

Так, під час опитування 79% респондентів заявили, що зазнали збитків через карантинні обмеження, введені у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Підприємці кажуть, що загалом за час коронавірусного карантину на Львівщині втратили від 10% до 50% доходу. Не мають жодних економічних втрат 17% опитаних і лише 3% заявили, що навпаки отримали прибутки.

Карантинні обмеження, спричинені COVID-19, підприємці вважають однією з проблем, які негативно впливають на ведення бізнесу. Найбільшою перепоною на Львівщині, на думку бізнесу, є корупція і незадовільний стан інфраструктури.

Нагадаємо, з 14 по 30 листопада в Україні діяв карантин вихідного дня. Протягом суботи-неділі могли працювати лише продуктові магазини, супермаркети, аптеки та громадський транспорт. Всі розважальні заклади мали призупинити свою роботу, а кафе і ресторани мали змогу працювати лише на виніс.

Такі обмеження обурили львівських рестораторів, які навіть зняли відеозвернення до уряду без штанів. Також у Львові пройшли масові акції протесту, а міська рада вирішила обійти заборону, зробивши суботу та неділю робочими днями.

Детальніше про те, що думають відомі львівські ресторатори про карантин вихідного дня, чим він загрожує закладам харчування, читайте у статті за цим посиланням.

Як писав Львівський портал, за карантин вихідного дня уряд пообіцяв бізнесу компенсації. Нещодавно стало відомо, що по 8000 грн дадуть ФОПам, які не могли працювати під час карантину вихідного дня.

Тим часом в Україні пропонують ввести повний локдаун на Новий рік та Різдво. ЗМІ пишуть про два варіанти його введення: з 25 грудня по 17 січня та з 7 по 20 грудня. Втім жодних ймовірних дат повного локдауну влада офіційно не озвучувала.

Додамо, що опитування Європейська бізнес-асоціація проводила з 7 по 27 жовтня серед компаній-членів Львівського офісу ЄБА.

Європейська бізнес-асоціація – найбільше об’єднання підприємців в Україні. Її заснували у 199 році за підтримки Європейської Комісії в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *