На Закарпатті СБУ провела обшуки у лідера партії КМКС Василя Брензовича

Free ebooks Library zlibrary project Visit English version online. Play and win with bonuses.

Його підозрюють у причетності до укладання благодійним фондом «Еган Еде» фіктивних договорів на підрядні роботи


Про сьогоднішній інцидент детально у матеріалі від Першого кабельного.

Проводилися обшуки у 4 місцях:

  • офісі партії КМКС
  • офісі фонду в Ужгороді
  • угорськомовному інституті ім. Ференці ІІ Ракоці в Берегові
  • вдома у фігуранта справи

Представники політсили КМКС, яка набрала достатньо голосів аби завести в обласну раду 8 депутатів, вбачають у діях силовиків політичний тиск та схиляння до коаліційної угоди.

Василь Брензович є керівником кількох угорських благодійних організацій та благодійного фонду «Еган Еде». Він допомагає підприємцям етнічним угорцям. Станом на січень 2020 року більше 16 тис. підприємців отримали допомогу від фонду на загальну суму понад 11,5млрд. форинтів. це близько 1 млрд. грн. Нагадаємо що у 2018 році СБУ порушила щодо фонду кримінальне провадження за звинувачення у «сепаратизмі» і за рішенням суду отримала доступ до всіх документів фонду. Їм закидають використання виділених коштів Угорщиною на шкоду державній безпеці України. Проте досі жодне зі звинувачень не підтвердилось наголошує Йосип Барто.

Василь Брензович на початку березня 2020 року звернувся з відкритим листом до голови СБУ, вимагаючи «припинити політичні переслідування лідерів угорської общини краю та закрити кримінальні провадженя, які реальних підстав не мають». На цьогорічних виборах до Закарпатської обласної ради «КМКС» Партія угорців України» набрала 11,6% голосів та матиме 8 депутатів.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар