України проти Росії: ЄСПЛ долучив до справи позов Нідерландів щодо MH17

Європейський суд з прав людини об'єднав справу України проти Росії з позовом Нідерландів щодо катастрофи MH17 та справою про вивезення на Росію учнів та студентів з ОРДЛО
 

Про це заявив заступник міністра юстиції України та уповноважений з питань Європейського суду з прав людини Іван Ліщина у Facebook, повідомляє Depo.ua.

За словами Ліщини, таке рішення ЄСПЛ підвищить шанси України, адже до справи Україна проти РФ приєднали матеріали кримінальної справи щодо MH17, які раніше були недоступними Києву через таємницю слідства.

"Тепер ці матеріали будуть й в нашій справі. По-друге, приєднання другого заявника до справи підсилює її контекст: порушення прав людини з боку РФ в ході вторгнення на суверенну українську територію", – зазначив він.

Він зазначив, що мінусом є те, що це може дещо затягнути розгляд справи, бо на сьогодні голландська заява ще навіть не комунікована РФ.

"Але з огляду на загальну неквапливість ЄСПЛ при розгляді таких справ (нагадаю, Кіпр проти Туреччини від заяви до рішення по справедливій сатисфакції ЄСПЛ розглядав 40 років), таке затягування навряд чи можна вважати серйозним ризиком", – написав він.

Ліщина додав, що Україна проситиме ЄСПЛ прискорити розгляд голандської справи з тим, щоб об’єднання заяв, яке Україна підтримує, не призвів до затягування розгляду її скарг.

Нагадаємо, база даних ЄСПЛ тепер доступна і українською.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme