Політика

Євросоюз готує санкції проти Росії через поширення фейків

Євросоюз готує санкції проти Росії через поширення фейків

Фото: pixabay

Європейська комісія запропонувала, щоб Європейський Союз вперше ввів санкції проти Росії або Китаю у зв’язку з поширенням фейків.

Про це пише “Радіо Свобода” з посиланням на проект документа, який є у розпорядженні редакції.

З початку спостереження моніторингу зафіксовано понад 10 тисяч фактів прокремлівської дезінформації.

Зазначено, що Єврокомісія ініціює подання плану дій європейської демократії наступного тижня, який передбачає, що Євросоюз зобов’язаний більш системно використовувати весь спектр інструментів в боротьбі з іноземним втручанням.

“Можливі способи реалізації цього варіюються від публічного виявлення часто використовуваних методів (щоб зробити їх непридатними для експлуатації) до накладення санкцій після повторних порушень”, – зазначено в документі.

Також у ньому йдеться, що дезінформація може стати зброєю, і певні треті країни, зокрема Росія і Китай, раніше брали участь в поширенні фейків про COVID‑19 в Євросоюзі та по всьому світу, щоб “поліпшити власний імідж”.

Крім того, у Плані дій повідомляється, що оперативна група East StratCom на сьогодні виявила понад 500 прикладів російської дезінформації про COVID-19 у цьому році та понад 10 000 прикладів фейків Кремля з початку моніторингу в 2015 році.

Також пропонується посилити правила ЄС для онлайн-платформ, які можуть використовувати для розповсюдження фейків.

Раніше, що Російська Федерація і Китай під час пандемії коронавірусу проводять масштабні кампанії з дезінформації щодо COVID-19.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ звинуватив Китай і Росію в поширенні дезінформації про протидію пандемії коронавірусної інфекції.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter, Telegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.