Київ опинився в списку міст з найбільш забрудненим повітрям на лідируючих позиціях. Станом на 30 листопада українська столиця посіла 18 місце.

В останній день листопада були зафіксовані одні з найвищих показників забрудненості повітря. Про це свідчать дані порталу Iqair. Цей ресурс відстежує забруднення повітря в реальному часі.

Відзначається, що показники в Києві досягли 133 пунктів при нормі в 50. Даний показники характеризують ситуацію, як " нездорову для чутливих груп населення».

При такому рівні забруднення повітря людям з патологіями органів дихання рекомендується одягати респіратори, не провітрювати приміщення і включати очищувачі повітря.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У жовтні Київ вже кілька разів виходив на лідируючі позиції через забруднення повітря. У Міністерстві екології України вважають, що основним джерелом забруднення повітря в столиці є транспорт.

Нагадавши, Знай повідомляв, що недалеко від Чорнобиля зафіксовані надзвичайно великі скачки радіаційного забруднення. 17 і 18 листопада на станції моніторингу поблизу нового сховища відпрацьованого ядерного палива СВЯП-2 несподівано різко підвищилися показники радіаційного забруднення.

Також Знай писав, що минулого року вулицями Києва їздили 170 тисяч автомобілів. В цілому в місті знаходяться близько мільйона машин. Кожен день в пробках вони виробляють до кілограма небезпечних речовин, якими дихають кияни.

Нещодавно Знай передавав, що в Києві зафіксували різкий стрибок шкідливих речовин. З цієї причини столиця України увійшла в десятку міст з найбруднішим повітрям.