Садовий вважає, що скасовувати Різдво у Львові не можна через «особливу атмосферу»

Борис Ткачук, фото
Борис Ткачук
Міський голова Львова Андрій Садовий вважає, що запроваджувати локдаун на різдвяні свята у Львові не можна, адже у місті у цей час «завжди особлива атмосфера».

Про це він сказав, коментуючи кількість ліжкомісць для пацієнтів з COVID-19 у Львові та можливість запровадження локдауну в країні, передає пресслужба міськради.

Садовий вважає, що якщо уряд запровадить локдаун, то він повинен бути індивідуальним та враховувати специфіку кожного регіону.

«Наприклад, ми розуміємо, що Різдво скасувати не можна, адже у нас у цей час завжди є особлива атмосфера у Львові. Дуже багато людей хочуть її побачити, і це потрібно врахувати, тому що жодні заборони діяти не будуть», — зазначає очільник Львова.

Натомість Садовий каже, що потрібно щодня контролювати ситуацію і посилювати масковий режим та дотримання карантину. Це, на його думку, може дати більший ефект, ніж локдаун.

«Жорсткі обмеження можуть бути дуже великим ударом по економіці міста. По країні потрібно дивитись, де яка готовність є, тому що якщо медична система є готова, то це один варіант, якщо не готова — треба закривати. Ми у Львові поки що тримаємо ситуацію», — зазначає Садовий.

Він розповів, що нині у Львові ситуація з заповненістю ліжок у лікарнях стабільна, а показник тримається на рівні 49%.

Що з коронавірусом у Львові

 Загалом коронавірусну інфекцію у місті виявили уже у 46 078 людей. З них 29 068 — одужали, 1 236 — померли від ускладнень. 

Ситуація по Україні

Останніми тижнями у нас щодоби фіксують від 9-10 до 16 тисяч інфікованих. На вихідних традиційно менша кількість виявлених випадків, адже й тоді менша кількість тестувань.

У МОЗ розробили алгоритм дій у разі погіршення ситуації згідно з чотирма рівнями небезпеки. Наразі Україна перейшла на другий рівень, який, зокрема, передбачає скасування планових операцій. Детальніше про чотири рівні тут.

Крім того, три тижні поспіль в Україні діяв «карантин вихідного дня», за допомогою якого уряд хотів врятувати медичну систему від колапсу. В Офісі президента та МОЗ очікують, що результати «карантину вихідного дня» будуть помітні на початку грудня і тоді, у залежності від його ефективності, можна говорити про доцільність введення локдауну.

читайте також
«Слуга» Арахамія: в Україні можуть ввести «інтелектуальний локдаун». Що це?


Поділитися: