З Росії до України намагались завезти нелегальні COVID-тести та медикаменти

Попередня вартість всього товару - понад 9 млн грн
З Росії до України намагались завезти нелегальні COVID-тести та медикаменти
Контрабанда Фото: ДПСУ
30 Листопада 2020, 18:23
читать на русском

На кордоні України з Росією зупинили контрабандистів, які намагалися провести на територію України партію тестів для виявлення COVID-19, а також парфуми, коштовні годинники та аксесуари.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

До співробітників оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби дійшла інформація про можливу протиправну діяльність на російсько-українському кордоні.

Читайте також

Прикордонники помітили на березі р. Ворскла, яка протікає неподалік кордону, рух чотирьох невідомих осіб. Для того, щоб затримати ймовірних порушників, працівники ДПСУ вистрілили вгору, щоб попередити. Після пострілу невідомі люди, покинувши свій товар, почали тікати на територію Російської Федерації.

Зазначається, що у 12 картонних ящиках, які порушники незаконно перемістили з Росії на територію України, була велика кількість медичних засобів, зокрема й тестів для виявлення COVID-19.

Також в одному з ящиків знайдено два швейцарських годинники класу "люкс" – "HUBLOT", ексклюзивні чоловічі запонки швейцарської компанії "Patek Philippe", два флакони парфумів "Accento Sospiro" та "Sospiro Opera", а також чотири футляри для зберігання елітних годинників.

Товар доставили до прикордонного підрозділу. Попередня його вартість понад 9 млн грн.

Наразі правоохоронці шукають осіб, які причетні до злочину.

Нагадаємо, що прикордонники у Львівській області затримали росіянина, який перевозив до кордону групу нелегалів з Азії. Порушника затримали та доставили до прикордонного підрозділу.

1