$ 39.59 € 42.26 zł 9.8
+10° Київ +7° Варшава +20° Вашингтон

Офіс президента прокоментував дату запровадження локдауну в Україні

Олег Бесараб 30 Листопада 2020 19:31
Офіс президента прокоментував дату запровадження локдауну в Україні

Можливість запровадження в Україні повного локдауну для боротьби з поширенням коронавірусу дійсно існує. Але станом на сьогодні конкретної дати посилення карантину немає.

Про це заявила прес-секретар президента України Юлія Мендель у своєму Instagram. За її словами, у необхідності введення в Україні локдауну погоджуються і урядовців, і представників місцевої влади, але головна умова для його запровадження - сильне зростання захворюваності на коронавірус.




 










Посмотреть эту публикацию в Instagram























 

Публикация от Iuliia Mendel (@iuliia_mendel)





«Вивчаються всі можливі сценарії, прогнози, опрацьовуються можливості медичної системи та економіки. Загроза локдауну залежить від кожного з нас, зокрема: як ми дотримуємося заходів безпеки, чи наражаємо на небезпеку інших», - додала Мендель.

Раніше у «Слузі народу» назвали дату введення жорсткого карантину.

Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія пояснив необхідність введення в Україні локдауну та «карантину вихідного дня» тим, що медична система вже завантажена на 80%, важливо зберегти запас, що залишився.

Якщо влада вирішить ввести в Україні жорсткий карантин, населення буде попереджено про це за 7-10 днів, заявили у МОЗ.

Кабмін і Офіс президента обговорюють два варіанти запровадження суворого карантину. У кращому випадку його розпочнуть після Нового року, гіршому – вже з 20 грудня.