п`ятниця, 26 квітня

Компанія Козловського зрізала 6 ялинок на проспекті Чорновола у Львові (фото)

30 листопада на проспекті Чорновола у Львові біля “Ашану” позрізали здорові ялинки. Як з’ясувалося, до інциденту причетна компанія-забудовник “Авалон”, яку пов’язують із колишнім депутатом Львівської міськради, а тепер – Львівської обласної ради Григорієм Козловським.

Про зрізані ялинки повідомила користувачка фейсбуку Наталія Станкевич. А невдовзі заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач повідомив, що 6 ялинок знищила компанія “Авалон”. Із його слів, місто вимагатиме від забудовника озеленення всього мікрорайону та облаштування скверу у мікрорайоні проспект Чорновола – Хімічна – Замарстинівська – Реміснича, передає 032.ua.

Любомир Зубач додав, що у Львові створили робочу групу щодо цього питання, куди увійшли представники ініціативної групи мешканців, юристи компанії-забудовника та Департаменту містобудування – земельного управління та управління архітектури. Учасники пропрацьовують альтернативний план озеленення, а до вирішення ситуації забудовник не мав вчиняти жодних дій щодо дерев.

“Забудовник на днях підписав меморандум із двома ОСББ, в якому фактично дається згода на зрізку цих ялин. Але міська рада все одно наполягала, щоб не рухати дерев. Тому що текст меморандуму не був проговорений на робочій групі і нам було невідомо – це позиція лише адміністрації ОСББ, чи широкого загалу громади цих будинків.

Але компанія “Авалон” вирішила по-іншому. Тому вважаємо дії компанії «Авалон» щонайменше неправильними і недоброчесними. Оскільки згоди на зрізку дерев міська рада не давала, будемо ставити питання про відповідальність згідно із законом. Також тепер вимагатимемо ще більшої компенсації від забудовника. Звісно, у плані озеленення. Мова не лише про висадження нових дерев, а й про можливість створення зелених стін на будинках і облаштування скверу в мікрорайоні на тій ділянці, яку визначить міська рада”, – наголосив Любомир Зубач.

Нагадаємо, раніше мешканці мікрорайону об’єдналися та просили місцеву владу не знищувати ялинок на проспекті Чорновола заради офісного центру. Для цього створили петицію, у якій пропонували облаштувати у цьому місці сквер.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.