Політика

Люди не хочуть встановлення диктатури і не дозволять закрити канал – Костинський про тиск на “Прямий”

Люди не хочуть встановлення диктатури і не дозволять закрити канал – Костинський про тиск на “Прямий”

На дії чинної влади проти телеканалу “Прямий” буде жорстка суспільна реакція, вони не дадуть закрити телеканал, тому що ніхто не хоче встановлення диктатури в країні..

Таку думку в ефірі “Прямого” висловив колишній член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

“На такі дії влади буде громадська, буде суспільна реакція. Доволі жорстка. Багато людей прийдуть і не дадуть закрити телеканал. Тому що ніхто не хоче встановлення диктатури. Ніхто не хоче, щоб у нас з’явився свій Лукашенко. Люди хочуть жити в демократичній державі, де є демократичні практики, де є свобода слова. Тому що за це було пролито дуже багато крові і проливається, в тому числі, на сході. На сході ми боремося не тільки за наших людей, які знаходяться на окупованій території, не тільки за ці землі. Там відбувається боротьба за те, щоб ми залишилися суб’єктною демократичною державою”, – сказав Костинський.

Нагадаємо, що Печерський районний суд дозволив проведення обшуків на телеканалі Прямий. Про це нам стало відомо з власних джерел.

Раніше Олег Корецький повідомив, що керівники Державного бюро розслідувань, зокрема перший заступник директора ДБР Олександр Бабіков, давали вказівки слідчим вжити заходів для арешту телеканалу “Прямий” як речового доказу, внаслідок чого канал мав припинити свою діяльність.

Нагадаємо, екскерівник слідчої групи ДБР Олег Корецький заявив, що фактичне керівництво Державного бюро розслідувань в особі Олександра Бабікова чинило тиск на слідчих з метою арештувати телеканал “Прямий”.

Народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Ростислав Павленко наголосив на неприйнятності ситуації, коли “Прямий”, який є лідером серед інформаційних телеканалів, знаходиться під ударом влади, через позицію, яку він транслює.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.