Під Запоріжжям місцеві жителі встановили Ісуса на місце Леніна. Про це розповіли у виданні "Про Бердянск".

Повідомляється, що жителі Осипенківської ОТГ зібрали кошти на встановлення пям'ятника Христу на постаменті, який залишився після знесення Леніна.

Читайте Знай в Google News!

Раніше в центрі села стояв пам'ятник Леніну, проте в 2014 році його знесли і з тих пір залишився лише постамент.

Небайдужі мешканці Осипенка не могли дивитися, як постамент перетворюється на руїну і вирішили замінити Леніна іншим пам'ятником. Після обговорення було вирішено встановити скульптуру Христа Спасителя, яка крім прикраси території є символом духовності та історичним нагадуванням про походження назви села (Новоспасівка — стара назва).

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Спільними зусиллями люди змогли зібрати 25 000 гривень на встановлення пам'ятника. Однак на цьому роботи не закінчаться. Поруч планують розмістити меморіальну дошку, а територію вокург постаменту обкласти плиткою.

"Висловлюю найщиріші слова невимовної вдячності дорогим жертводавцям, які відгукнулися на мій заклик і склали свої щедрі пожертви на скульптуру Христа Спасителя з меморіальною плитою з граніту і оновленою територією навколо. Цей факт ще раз підкреслює, що скульптура з меморіальною плитою є нашим спільним досягненням у відродженні та розвитку духовності та нашої культурної спадщини" – подякував небайдужим односельцям у своєму пості у фейсбук настоятель парафії – протоієрей Василь Турчак.

Установка пам'ятника Христу, фото: про Бердянськ
Установка пам'ятника Христу, фото: про Бердянськ
встановлення пам'ятника Христу, фото: Про Бердянск

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Тернополі з'явився обіцяний "Пам'ятник вчителю", городяни обімліли

Як повідомляв портал "Знай.uа", під'їзд старого будинку в Дніпрі приховував дивовижний скарб

Також, "Знай.uа" писав, що мер Франківська Марцінків "наколядував на Бандеру"