Байден запропонував на посаду міністра фінансів Джанет Єллен. Вона може стати першою жінкою на цій посаді

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Байден запропонував на посаду міністра фінансів Джанет Єллен. Вона може стати першою жінкою на цій посаді

IMF Photograph / STEPHEN JAFFE

Обраний президент США Джо Байден висунув на пост міністра фінансів колишню главу Федеральної резервної системи США 74-річну Джанет Єллен. Якщо Сенат затвердить її кандидатуру, вона стане першою жінкою на цій посаді.

Про це повідомляє ABC News.

«Сьогодні обраний президент Джо Байден оголосив про ключові фігури своєї економічної команди, включаючи Джанет Єеллен, [кандидата на пост] міністра фінансів. Ця команда, яка перевірена кризами, допоможе обраному президенту Джо Байдену і обраному віцепрезиденту Камалі Гарріс вивести Америку з поточного економічного спаду», — йдеться у заяві.

У 2014 — 2018 році вона очолювала Федеральну резервну систему США — й також була першою жінкою на цій посаді. У листопаді 2015 року увійшла в десятку найвпливовіших людей світу в рейтингу журналу «Forbes».

Напередодні Байден представив свою команду з комунікацій Білого дому. Уперше на всіх ключових посадах — жінки. А за тиждень до цього Байден представив кандидатів, яких планує призначити на ключові посади у своїй адміністрації. Через призначення міністра транспорту стався скандал — його підозрюють у покритті вбивства.